Valg af producent

MONTECRISTI PANAMA HAT

Valg af producent

MONTECRISTI PANAMA HAT

Montecristi i Ecuador

For at en Montecristi Panama hat skal være ægte, er et af kravene, at den skal være fra den lille ecuadorianske by Montecristi.

Der bor kun omkring 20.000 indbyggere i Montecristi samme størrelse som den jyske by Skanderborg syd på Århus. På trods af den lille størrelse er Montecristi verdenskendt for den originale Panama hat.

Byen er blevet udnævnt til UNESCO kulturarv.

På værkstedet produceres Montecristi Panama hatte af høj kvalitet med certificering for ægthed og UNESCO stempel

Traditioner i generationer

Hele familien hjælper til i den lille hattebutik både forældre,
bedsteforældre og børn. Et familiefortagende med stolte traditioner

Fra generation til generation

 

Kvalitet og det gode håndværk er alt afgørende, når det kommer til en Montecristi Panama hat. For at opnå top kvalitet kræver det en dygtig fletter.

Vores producent hedder Ana Casanova Pachay. Ana kommer fra en familie af certificerede flettere igennem mange generationer. Hvor traditionen og håndværket er givet videre fra generation til generation.

Ana er født og opvokset i Montecristi. Hun er i dag i 60’erne. Hun bor i udkanten af byen og har sin egen lille hattebutik ved kirken i centrum af Montecristi.

 

Kleyder Pachay er en erfaren hattemager i Montecristi. Han producerer Panama hatte af høj kvalitet
Svigermor Flerida fletter Montecristi Panama hat i top kvalitet

Bedste fletter i området

Ana var i mange år gift med Kleyder Pachay – men for nogle år siden flyttede de hver for sig og blev skilt.

Ana har dog fortsat en tæt kontakt til Kleyder og hans familie. De har sammen 3 voksne børn. De hjælper hinanden på daglig basis med hver deres hattebutik.

Ana er en af de eneste selvstændige erhvervsdrivende kvinder i Montecristi.

Svigermor Flerida fletter stadig, selvom hun er over 90 år gammel. Flerida var i sin tid en pioneer inden for fletning og blev belønnet af UNESCO som værende den bedste fletter i området.

Flerida har oplært Ana i håndværket, så traditionerne og færdighederne er givet videre til den næste generation.

Ana er en stærk selvstændig kvinde med let til smil og med en utrolig menneskelig varme. Hun har en god forretningssans og er samtidig en eminent fletter.

Vi er glade for, at vores Montecristi Panama hatte kommer fra netop Ana Casanova Pachey, fordi kvaliteten i håndværket er så høj.