Smags- & aroma menu

Smags- & aroma menu

Lagring, druer og sukkerindhold

Champagne er lidt af en videnskab for de fleste – og det kræver stor erfaring og en god næse at kunne dufte sig til de forskellige noter, men det er en sjov øvelse, selv for den uerfarne næse. Med aroma menuen er det lidt lettere at kaste sig ud i.

Smagsnuancerne udvikler med lagringen. En ung champagne smager anderledes end en ældre champagne, hvor smagsnuancerne har fået lov at udvikle sig. Hertil kommer den procentvise fordeling af druerne, samt indholdet af sukker, den såkaldte dosage.

En Chardonnay drue er ikke bare en Chardonnay drue i Champagne, Frankrig. Smagen og aromaen varierer fra landsby til landsby og fra mark til mark. Dette fordi jorden i Champagne distriktet varierer så meget over så korte afstande. Med andre ord vil oplevelsen fra et hus til et andet hus også være markant forskelligt.

Aroma menuen her er en generel aroma menu produceret af Champagne. Man kan finde elementer af de forskellige smage og aroma i de forskellige druer, så duft og sans løs, og se hvad sanserne fortæller.

Pinot Noir druer i Champagne, Frankrig
Aroma guide - hvad smager de forskellige druer af, og hvordan ændres smagen sig med lagringen?