Caviarens historie

DANSK PRODUCERET FOR TOP KVALITET

Caviarens Historie

DANSK PRODUCERET FOR TOP KVALITET

Caviar - dansk produceret

Lyksvad er det eneste danske stør opdrætteri og den eneste producent af caviar i Danmark

Der er på den danskejet familievirksomhed blevet opdrættet ål og stør i mere end 20 år. Fiskene svømmer i oppumpet grundvand, som renses. Det overskydende vand bliver brugt på de omkringliggende marker til gødning. Den bæredygtige produktion er vigtig for Lyksvad, ligesom fiskenes velvære og levebetingelserne er under konstant opsyn

Lyksvad kan levere 100% frisk caviar uden kunstige konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer

Lyksvad caviar åben - lækker top kvalitet dansk caviar

Kvalitet & håndværk

Det gode håndværk gennem
hele processen giver en garanti
for friskhed og høj kvalitet

Fokus på levebetingelser og bæredygtighed

På gården er der indrettet eget slagteri, røgeri og pakkeri, hvor de friske fisk forarbejdes og pakkes. Dette betyder, at Lyksvad tilbyder helt friske danske fødevarer, som er lokalt producerede og forarbejdede. Kvalitet og friskhed har højeste prioritet

Den umodne størrogn – caviar – håndteres og pakkes på gården. Der er derfor fuld kontrol med størens opvækst, levebetingelser samt pakningen af caviar. På den måde garanterer Lyksvad produkter af den fineste kvalitet. Den ægte danske Oscietra caviar fra Lyksvad er en unik og helt speciel smagsoplevelse

Lyksvad - er dansk producent af caviar. Her ses støren hos Lyksvad
Baerii caviar fra Lyksvad åben dåse med perlemors ske

Produktion og forarbejdning

Lyksvad caviar giver en naturlig og ren smag af caviar, der tilmed er helt frisk  – kun tilsat dansk sydesalt fra Læsø

Caviaren renses og saltes med dansk sydesalt fra Læsø. Der tilsættes 3,5 % salt, hvilket svarer til en let saltning – også kaldet Malossol. Salten trækker væsken ud af caviaren, hvorefter væsken nænsomt fjernes. Væsken  indeholder en del af det tilsatte salt, hvorfor caviaren ender med et salt indhold på 2,7 %

Der tilsættes ingen andre konserveringsmidler eller kunstige tilsætningsstoffer

Caviaren modnes typisk i 14-20 dage, hvorefter den pakkes i dåser med en holdbarhed på 30 dage. Det giver en meget frisk caviar. En friskhed, der er svær at opnå ved importeret caviar, hvor der typisk er tilsat konserveringsmidler som Borax. Konserveringsmidler der gør, at den importerede caviar kan holde op til 3-4 måneder længere

Lyksvad er de eneste der har tilladelse til at producere og pakke caviar i Danmark (CITES registreret)