Caviarens Historie
DANSK PRODUCERET FOR TOP KVALITET
Caviar - dansk produceret
Lyksvad er det eneste danske stør opdrætteri og den eneste producent af caviar i Danmark
Der er på den danskejet familievirksomhed blevet opdrættet ål og stør i mere end 20 år. Fiskene svømmer i oppumpet grundvand, som renses. Det overskydende vand bliver brugt på de omkringliggende marker til gødning. Den bæredygtige produktion er vigtig for Lyksvad, ligesom fiskenes velvære og levebetingelserne er under konstant opsyn
Lyksvad kan levere 100% frisk caviar uden kunstige konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer
Kvalitet & håndværk
Det gode håndværk gennem
hele processen giver en garanti
for friskhed og høj kvalitet
Fokus på levebetingelser og bæredygtighed
På gården er der indrettet eget slagteri, røgeri og pakkeri, hvor de friske fisk forarbejdes og pakkes. Dette betyder, at Lyksvad tilbyder helt friske danske fødevarer, som er lokalt producerede og forarbejdede. Kvalitet og friskhed har højeste prioritet
Den umodne størrogn – caviar – håndteres og pakkes på gården. Der er derfor fuld kontrol med størens opvækst, levebetingelser samt pakningen af caviar. På den måde garanterer Lyksvad produkter af den fineste kvalitet. Den ægte danske Oscietra caviar fra Lyksvad er en unik og helt speciel smagsoplevelse
Produktion og forarbejdning
Lyksvad caviar giver en naturlig og ren smag af caviar, der tilmed er helt frisk – kun tilsat dansk sydesalt fra Læsø
Caviaren renses og saltes med dansk sydesalt fra Læsø. Der tilsættes 3,5 % salt, hvilket svarer til en let saltning – også kaldet Malossol. Salten trækker væsken ud af caviaren, hvorefter væsken nænsomt fjernes. Væsken indeholder en del af det tilsatte salt, hvorfor caviaren ender med et salt indhold på 2,7 %
Der tilsættes ingen andre konserveringsmidler eller kunstige tilsætningsstoffer
Caviaren modnes typisk i 14-20 dage, hvorefter den pakkes i dåser med en holdbarhed på 30 dage. Det giver en meget frisk caviar. En friskhed, der er svær at opnå ved importeret caviar, hvor der typisk er tilsat konserveringsmidler som Borax. Konserveringsmidler der gør, at den importerede caviar kan holde op til 3-4 måneder længere
Lyksvad er de eneste der har tilladelse til at producere og pakke caviar i Danmark (CITES registreret)